Lokale diensteconomie 

Medewerkers

VZW Het Heft is een erkende lokaal diensteneconomieonderneming en stelt 11 personeelsleden te werk.

Binnen buurtrestaurant Den Teluur bieden  we werk en professionele begeleiding aan mensen met een afstand tot de gewone arbeidsmarkt. Medewerkers  krijgen bij ons de tijd om te leren en te groeien op hun eigen tempo.

Daarnaast werken we ook samen met OCMW's voor de inschakeling van mensen in een Art.60-statuut.  Den Teluur staat ook altijd open voor stages van arbeidstrajectbegeleidingsdiensten zoals GTB en Job-Art.

 

Doorstroom

Omdat de plaatsen beperkt zijn, besteedt de lokale diensteneconomie veel aandacht aan doorstroom. Zo slibt het systeem niet dicht en worden de plaatsen ingezet voor mensen die de ondersteuning echt nodig hebben. Na maximum vijf (of uitzonderlijk zes) jaar tewerkstelling in de lokale diensteneconomie zet de doelgroepwerknemer de stap naar een tewerkstelling in het gewone arbeidscircuit.

Deze stap wordt tijdens de tewerkstelling in de lokale diensteneconomie voorbereid. Het einde van zo’n traject is een stage bij een potentiële reguliere werkgever. Lukt de overstap niet, dan wordt er gezocht naar een meer passende maatregel voor de doelgroepwerknemer.

 

Kwaliteitslabel Qfor for WSE

Op 2 februari 2021 werd Buurtrestaurant Den Teluur succesvol doorgelicht en beantwoordt aan de criteria van de Qfor norm met module WSE-scan en behaalt hiermee haar kwaliteitslabel Qfor for WSE.